Новини

Учасники міжнародного фестивалю анімації LINOLEUM та мультфільм «Викрадена Принцеса» їдуть в Португалію

Учасники міжнародного фестивалю анімації LINOLEUM та мультфільм «Викрадена Принцеса» їдуть в Португалію
12 листопада 2018

12 листопада у португальському місті Ешпіню стартує анімаційний фестиваль CINANIMA, де буде представлена підбірка сучасної української анімації, а також відбудеться показ українського мультфільму «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила».

В листопаді українську анімацію побачать в Португалії, в місті Еспіньо, де з 12 по 18 листопада триватиме міжнародний фестиваль анімаційних фільмів СINAMINA.  В його рамках буде показана програма сучасної української анімації цьогорічного фестивалю LINOLEUM. Це 8 самобутніх, стилістично різних українських фільмів, створених за останні п’ять років, і які вже отримали визнання на батьківщині:

- «Крамниця співочих пташок», режисер Анатолій Лавринішин, 2014 рік;

- «Жуйка», реж. Ольга Макарчук, 2013 рік;

- «ДахаБраха - Карпатський Реп», реж. Сашко Даниленко, 2013 рік;

- «Дівчинка з риб’ячим хвостом», реж. Сергій Мельниченко, 2013 рік;

- «Мишка виновен», реж. Олександр Корєшков та Дмитро Лісенбарт, 2014 рік;

- «The End», реж. Нікіта Лиськов, 2016 рік;

- «Zapaska – Запитайся», реж. Олег Щерба, 2017 рік;

-  «Eluvium – Regenerative Being», реж. Стас Сантімов, 2017 рік.

Ознайомитись з описом стрічок можна на офіційному сайті LINOLEUM

В основному конкурсі міжнародного португальського фестивалю прийме участь стрічка «Причинна: Історія кохання» - учасник української програми LINOLEUM 2018 та володар Гран-Прі українського фестивалю Відкрита Ніч.

Також в секції INTERNATIONAL GRAND PANORAMA 18 листопада відбудеться позаконкурсний показ найкасовішого анімаційного фільму України «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила». Презентуватиме мультфільм його режисер Олег Маломуж.

Опис фестивалю та розклад показів ви знайдете на офіційному сайті фестивалю CINAMINA.

Довідка:

ANIMAGRAD – найбільша в Україні анімаційна студія повного циклу, яка виробляє і розробляє ряд повнометражних і серіальних анімаційних проектів в технологіях 2D та 3D для українського та міжнародного ринку. Входить до складу FILM.UA Group.

Офіційний сайт

Facebook

LINOLEUM (від англ. cлова line - лінія і латинського oleum - олія) — міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва. Це найбільший показ авторської анімації в Україні. Крім міжнародного і національного конкурсів, фестиваль складається з серії майстер-класів та лекцій від професіоналів індустрії, показів експериментальної анімації та відеоарту, тематичних позаконкурсних скринінгів та дитячої програми. Головна мета показати, що анімація це не тільки розвага для дітей, але й вид сучасного мистецтва, де за допомогою нових технологій можна піднімати актуальні теми, залучаючи до цього широку інтелектуальну аудиторію.

Офіційний сайт

Facebook