Новини

«ВИКРАДЕНУ ПРИНЦЕСУ» ПОКАЖУТЬ НА ФЕСТИВАЛІ ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ

«ВИКРАДЕНУ ПРИНЦЕСУ» ПОКАЖУТЬ НА ФЕСТИВАЛІ ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ
26 квітня 2019

Оголошена програма VI кінофестивалю для підлітків та дітей «Чілдрен Кінофест». В основному конкурсі за головний приз – Совеня Чарлі, змагатиметься анімаційний фільм «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила», що був вироблений студією Animagrad (FILM.UA Group).

Дитячий кінофестиваль «Чілдрен Кінофест» буде проводитись вже вшосте. Цього року він триватиме з 31 травня по 9 червня. Конкурсна програма складається з 5 художніх і 2 анімаційних фільмів, одним з яких є найкасовіший український мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Ролі у фільмі озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофеєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов, Олег «Фагот» Михайлюта та багато інших зірок шоу-бізнесу.

Показ «Викраденої Принцеси» відбудеться  1 червня, що є досить символічним, адже цієї дати відзначають Міжнародний день захисту дітей. Сеанси розпочнуться о 10 годині в усіх 24 кінотеатрах-учасниках фестивалю. Географія «Чілдрен Кінофесту» вражає - переглянути мультфільм зможуть жителі Києва, Житомира, Івано-Франківська, Вінниці, Дніпра, Кременчука, Луцька, Львову, Маріуполя, Миколаєва, Полтави, Тернополя, Сум, Слов’янську, Сєвєродонецьку, Харкова, Херсону, Хмельницького, Черкас та Чернігова. Всі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю, яка стартує 24 травня. На вході до кінозалу кожен глядач отримає анкету для голосування, за допомогою якої зможе поставити оцінку фільму. Стрічка, що отримає найвищий середній бал за даними голосування по всій Україні, стане переможцем Конкурсної програми, і його оголосять 9 червня на святковій Церемонії закриття фестивалю Чілдрен Кінофест у Києві.

Фестиваль закриватиме володар Гран–прі попереднього року – фентезі–фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра у часи Київської Русі. У 2018 стрічка стала першим українським переможцем «Чілдрен Кінофесту».    

З програмою фестивалю можна ознайомитись за посиланням http://childrenkinofest.com/ua/program.htm