Новини

ГЕРОЇ «ВИКРАДЕНОЇ ПРИНЦЕСИ» ОЖИВАЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕХНОЛОГІЙ ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

ГЕРОЇ «ВИКРАДЕНОЇ ПРИНЦЕСИ» ОЖИВАЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕХНОЛОГІЙ ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ
24 січня 2019

На основі найкасовішого українського мультфільму «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила» (виробництва студії Animagrad) було створено відразу три типи унікальної продукції з доповненою реальністю (AR) - пазли, книги та розмальовки.

Компанія Signal Red, що входить до складу FILM.UA Group, розробила мобільний додаток MonticolAR для компанії «Смарт Коала». Це додаток з технологією доповненої реальності (скорочено - AR), завдяки якій неживі об’єкти отримують об’ємну форму в реальному світі, тобто оживають прямо з картинки. За допомогою цих сучасних технологій Міла, Руслан, Володимир, Хом’як Вінницький, Чорномор та інші герої анімації «Викрадена Принцеса» мають змогу взаємодіяти з дитиною, ділитися своїми почуттями і можуть розповідати історії трьома різними мовами (українська, російська, англійська).

Ці інтерактивності розраховані на дітей віком від 2-х років, вони покликані розвивати їх творчість, просторову уяву та емоційний інтелект, покращувати пізнавальні навички та мотивувати досліджувати навколишній світ. Щоб якомога більше дітей могло поринути в світ мультфільму «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила» за допомогою AR-технологій, було вироблено три типи продукції – пазли AR, книги AR та розмальовки AR.

  1. Пазли. До цієї категорії входить 8 комплектів пазлів. Кожен комплект – це окремий герой мультфільму, окрема захоплююча пригода, яка відбувається в відомих за мультфільмом локаціях та обставинах. Крім самого героя можна також вибрати один із трьох режимів взаємодії з ним, а також мову (українську, російську чи англійську), на якій він розмовляє.

Для користування пазлами необхідно:

- завантажити AR-додаток MonticolAR з APP Store або Google Play Market;

- обрати улюблених персонажів та придбати з ними пазли в мережах дитячих магазинів;

- зібрати пазли;

- навести камеру мобільного приладу на зображення, і за допомогою завантаженого AR-додатку герой оживе. Можна змусити його рухатись за допомогою свайпу по екрану.

  1. Книга. На 10 сторінках книги про героїв «Викраденої Принцеси» найменший читач зустріне 10 персонажів та 10 цікавих історій. Треба лише навести на Руслана, Дракона, Чорномора та інших героїв камеру смартфону чи планшету, і за допомогою завантаженого AR-додатку MonticolAR вони оживатимуть прямо із книжкових сторінок.
  2. Розмальовка. Додаток MоnticolAR, крім пазлів та книжок, дає життя казковим персонажам ще й в розмальовках. На дітей чекає не тільки весела практика у малюванні, а й логічні ігри, квести, завдання та захоплюючі історії від самих героїв мультфільму «Викрадена Принцеса: Руслан і Людмила».

 

Як і у випадках з пазлами та книгою, для користуванням книгою-розмальовкою необхідно завантажати з Google PlayMarket чи AppStore безкоштовний додаток MonticolAR. Додаток озвучено англійською, українською та російською мовами на вибір.

До однієї книги-розмальовки входить:

- 9 розмальовок-загадок;

- 16 історій від героїв;

- 24 розмальовки з AR;

- 24 зображення з доповненою реальністю.

Вже зараз усю цю продукцію можна придбати в таких мережах, як «Антошка», «Розетка», «Пампік» та «Будинок Іграшок».

Незабаром пазли, книги за розмальовки можна буде придбати в FILM.UA Store, про що ми окремо повідомимо в наших соц. мережах.