Новини

Укрпошта випустила поштові марки «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»

Укрпошта випустила поштові марки «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»
3 квітня 2018

30 березня Укрпошта у співпраці зі студією Animagrad (FILM.UA Group) ввела в обіг художні поштові марки, присвячені першому українському анімаційному фільму студії «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила».

Урочиста церемонія спецпогашення марок відбулася в АРТ ХАБі за участі першого заступника генерального директора Укрпошти Олександра Перцовського та творців анімаційного фільму – продюсера Єгора Олесова, режисера Олега Маламужа та сценариста Ярослава Войцешека, а також персонажа мультфільму Хом’яка Вінницького.

«Філателія – це захоплення не тільки для дорослих, а й для дітей. Укрпошта зараз розвиває дитячу філателію та стає ближчою для підлітків. Адже можна наклеїти марку на конверт та відправити його своєму другові в Японію, Голландію, Німеччину. У нас великі сподівання, що марка «Викрадена принцеса» повинна відродити інтерес дітей до марок, посткросінгу та пошти загалом. А Укрпошта в майбутньому ще зможе вас дивувати новинками філателії» відзначив Олександр Перцовський.

«Нам дуже приємно, що у нас є такі чудові партнери! Дійсно, і анімація, і кіно зараз тільки починають розвиватися в Україні, і мені здається, що всі ці рекорди були б неможливі без правильного партнерства. Дякуємо, ми це дуже цінуємо»,  виступив зі словами подяки Єгор Олесов.

Після урочистої церемонії менеджер проектів студії Animagrad Марія Клаунінг також розповіла про те, як створюється 3D анімація на прикладі мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила».

Відсьогодні поштові марки, присвячені мультфільму, конверт «перший день» та спеціальний поштовий штемпель, який за поштовими правилами діятиме лише впродовж одного дня  30 березня, з’явилися у відділеннях «Укрпошти». На одній з двох поштових марок, виконаних на самоклейному папері, зображені головні герої на фоні старовинного Києва: принцеса Міла, її батько – київський князь Володимир та коханий принцеси – мандрівний актор Руслан. На іншій поштовій марці красується кумедний Хом’як Вінницький, один з найпопулярніших героїв мультфільму.

Номінал поштових марок – 5 грн. Тираж кожної марки – 100 тисяч примірників.

Стежити за новинами проекту можна на офіційній Facebook-сторінці, в Instagram-акаунті, і на сайті мультфільму.

Про фільм. Ця дивовижна історія відбулась у чарівному місті Києві – за часів відважних воїнів, прекрасних принцес і могутніх чаклунів. Мандрівний артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина — донька київського князя. Але щастю закоханих не судилося тривати вічно: злий чаклун Чорномор з’явився в магічному вихорі і на очах Руслана викрав кохану, прагнучи перетворити силу її кохання на власну чаклунську могутність. Не роздумуючи, Руслан рушив у погоню за вкраденою принцесою, щоб, здолавши всі перешкоди та небезпеки на своєму шляху, довести, що справжня любов – сильніша за магію.

Продюсер Єгор Олесов, режисер Олег Маламуж, сценарист Ярослав Войцешек, художник-постановник Крістіан Коскінен.

Довідка. «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» — перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Прем’єра фільму в Україні відбулась 7 березня 2018 року, права на його прокат попередньо продані у близько 50 країн, включно з Китаєм, Південною Кореєю, Францією, Польщею, Болгарією, Німеччиною, а також країнами Близького Сходу, Північної Африки та Латинської Америки. Мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування складає близько 20% від загального бюджету в 95 млн. грн.