Новини

Нові угоди на американському кіноринку: український мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» покажуть в кінотеатрах Латинської Америки, Азії, Польщі, Румунії та Ірану

Нові угоди на американському кіноринку: український мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» покажуть в кінотеатрах Латинської Америки, Азії, Польщі, Румунії та Ірану
8 листопада 2017

C 1 по 8 листопада в Санта-Моніці, США проходить щорічний ринок повнометражного контенту American Film Market. FILM.UA Group представила проекти Kinorob і Animagrad на власному стенді 650 у Loews Hotel. Хедлайнером ринку став анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» студії Animagrad, який був представлений не тільки на стенді, але і на ринкових скринінгах. Вони відбулися 2 і 5 листопада, а передував їм показ першого тизеру другого повнометражного проекту студії«Мавка. Лісова пісня». За підсумками скринінгів, права на «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» попередньо продані на територію Латинської Америки компанії Ledafilms.

Президент Ledafilms, Алехандро Леда, прокоментував угоду: «Творці «Украденої принцеси» довели, що здатні виробляти анімацію найвищої якості. Ми дійсно вражені їхньою роботою. Історія розказана дотепно і з гумором, ми впевнені, що аудиторія Латинської Америки - діти і їх батьки - по-справжньому полюблять цей фільм. Ми щасливі бути частиною проекту!».

Також на ринку FILM.UA Group оголосила про попередні продажі фільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» на такі нові території: В'єтнам і Камбоджа - компанія Lightning McQueen, Румунія - Idea Film Distribution. Крім того, на територіях Польщі та Ірану з'явилися нові дистриб'ютори: Monolith Films і Ideal Film.

За успіхами мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» пильно стежать не тільки представники міжнародного кінобізнесу, а й лідери індустріальних ЗМІ. Одразу після укладення угод, інформацію про продажі опублікувало топове анімаційне видання Animation Magazine, редакція якого зазначила, що український мультфільм продовжує «чарувати за допомогою свого королівського шарму міжнародних покупців». Не відстали від колег і журналісти профільного видання World Screen.

Нагадаємо, раніше права на показ «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» були попередньо продані в Китай, країни Близького Сходу і Північної Африки, Туреччину, Монголію, Південну Корею, Болгарію, Литву, Латвію, Естонію, Францію і франкомовні території Європи і Африки. В Україні кінотеатральний реліз заплановано на 7 березня, прокатник - Ukrainian Film Distribution, телевізійні права - у «Нового каналу».

Довідка. Заснована як частина групи компаній FILM.UA Group у 2012 році, сьогодні студія Animagrad є одним із провідних анімаційних продакшнів у Східній Європі. Її портфоліо включає ряд успішних проектів у сфері технологій 2D- і 3D-анімації, а в даний час у розробці у студії повнометражні та серіальні анімаційні проекти, розраховані на міжнародний ринок.

«Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» — перший повнометражний мультфільм для українського та міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Фільм знаходиться на стадії виробництва, але права на його прокат попередньо продані на більш, ніж 30 територій — Китай, Південна Корея, Франція та франкомовні країни, Польща, Болгарія, Румунія, Ізраїль, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Литва, Латвія, Естонія, а також країни Середнього Сходу, Північної Африки і Латинської Америки. Мультфільм «Викрадена принцеса» став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування становить близько 20 % від загального бюджету.