Новини

В перший день роботи Літнього Кіноринку ОМКФ студія Animagrad представила свої проекти «Викрадена принцеса» та «Мавка. Лісова пісня»

В перший день роботи Літнього Кіноринку ОМКФ студія Animagrad представила свої проекти «Викрадена принцеса» та «Мавка. Лісова пісня»
17 липня 2017

Учасникам кіноринку та акредитованій пресі презентували шість повнометражних фільмів, релізи яких вийдуть з 2017 по 2020 роки. Більшість із них є екранізаціями творів української та світової літератури.

До лінійки увійшли повнометражні фільми «Сторожова Застава», «Захар Беркут», «Анна Київська», «Гарет Джонс» (виробництво компанії Kinorob) і анімаційні повнометражні фільми «Викрадена принцеса» та  «Мавка. Лісова пісня» (виробництво студії Animagrad).

На презентації були продемонстровані робочі матеріали та кілька епізодів повнометражного анімаційного фільму «Викрадена принцеса». На прем'єру трейлера в мережі і в кінотеатрах очікуємо у вересні 2017 року. А старт прокату 7 березня 2018 року. На цей момент анімаційний фільм проданий більш ніж на 20 територій, серед яких країни Європи (Польща, Болгарія, Німеччина, Швейцарія, Естонія, Латвія, Литва) і Азії, в тому числі - Китай і Південна Корея. В Україні попередній продаж відбувся на «Новий канал», тож до маркетингової кампанії будуть підключені усі телеканали, які входять до холдингу  StarLightMedia, а також інтернет-ресурси медіа-групи.  Дистриб’ютор в Україні UFD.

Безумовною кульмінацією і найочікуванішою подією стала національна прем'єра першого тизера повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»: відео представили продюсери проекту Ірина Костюк і Анна Єлісеєва, режисер фільму Олександра Рубан і художниця по костюмах Ольга Навроцька.  Гості презентації першими в Україні  познайомились з головними героями мультфільму   Мавкою та її помічником Котожабом, побачили ключову локацію фільму і почули чарівну музику, написану і виконану для тизера всесвітньовідомою групою «ДахаБраха».  Нагадаємо, що європейська прем'єра тизера з великим успіхом пройшла в червні цього року на найбільшому кіноринку анімаційного контенту MIFA в рамках Анімаційного фестивалю в Ансі.

18 липня 2017 року відео стане доступним на всіх офіційних ресурсах студії Animagrad і мультфільму «Мавка. Лісова пісня», а також на офіційному YouTube-каналі FILM.UA Group. І хоча до прем'єри мультфільму ще близько двох років, перший тизер анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» вже наприкінці липня з'явиться на екранах українських кінотеатрів. Цей нестандартний хід обумовлений великим інтересом широкої глядацької аудиторії до проекта, який, нагадуємо, знаходиться на етапі розробки.

Довідка. «Викрадена Принцеса» — перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату анімаційної студії «Анімаград». Фільм знаходиться на стадії виробництва, але права на його прокат попередньо продані на більш, ніж 20 територій — Китай, Південна Корея, Франція і франкомовні країни, Польща, Болгарія, Ізраїль, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Литва, Латвія, Естонія, а також країни Середнього Сходу та Північної Африки.

«Мавка. Лісова пісня» — повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій — Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди — працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха».

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах — 2019 рік.